Zmarta

Zmarta är en av de största aktörerna inom försäkring, privatlån och företagslån i Sverige. De ha bland annat blivit etablerade och populära genom deras enkla process för att ansöka om företagslån.

Enkel ansökan om företagslån från Zmarta

En låneansökan från Zmarta tar enbart ett fåtal minuter att fylla i. Därefter skickas din ansökan till fler än tio banker och långivare. Trots att din ansökan når flera banker och långivare så tas bara en företagsupplysning hos UC.

Därefter får du, på Zmarta.se, alla lånerbjudanden baserat på din ansökan. För dig är det då väldigt enkelt att jämföra de olika erbjudandena och välja att gå vidare med den aktör som du anser erbjuder bäst vilkor för dig och ditt företag.

Efter att lånet har beviljats så finns vanligtvis pengarna på företagskontot 24 timmar efter det att lånet beviljats.

Vad innebär ett företagslån genom Zmarta?

Hos Zmarta kan du och ditt företag låna upp till fem miljoner kronor i företagslån. Du och ditt företag kan använda ett företagslån till olika saker som kan gynna ert, allt från investeringar i form av finansiering till att täcka oväntade kostnader.

För dig och ditt företag så är bland det viktigaste att tänka på räntan. Räntan är det som man betalar tillbaka till banken eller kreditinsitutet och är själva “betalningen” utöver den summa som lånats till företaget.

Räntan baseras på hur de anser ditt företags ekonomi att vara. Därför är det smidigt att använda Zmarta i och med att din ansökan kommer skickas till 13 långivare och banker – som alla kan bedöma ditt företags ekonomi på olika vis.

Grundkrav för att ansöka om företagslån

Zmarta har inte många krav på företag mer än att företaget ska vara registerar som ett handels- kommandit- eller aktiebolag, eller enskild firma. Flera av långivare som samarbetar med Zmarta kräver även att företaget måste varit aktivt och registrerat i minst ett halvår (6 månader).

Frågor och svar om Zmarta

Vilka är Zmarta?
Zmarta är en jämförelsetjänst som erbjuder flera olika ekonomiska tjänster inom både privatekonomi och företagsekonomi.

Zmarta har varit en del av svenska marknaden sedan slutet på 1990-talet och finns även i våra grannländer Finland och Norge. I Sverige har Zmarta kontor i Jönköping och Ängelholm.

Behöver jag ha borgen för att ansöka om företagslån genom Zmarta?
Företagslån genom Zmarta kan du ansöka om med eller utan borgen (också kallt borgensman).

Ifall du ansöker om företagslån med en borgensman så innebär det att en privatperson godtar att ta det ekonomiska ansvar för att betala tillbaka lånet i fall att företaget ej skulle klara av detta. Vanligtvis är en borgensman någon som har en roll inom företaget, exempelvis en styrelsemedlem eller ägare.

Hur stort företagslån kan jag ta genom Zmarta?
Zmarta erbjuder företagslån om upp till 5 miljoner kronor. Men du kan även ansöka om ett företagslån om så lite som 10 000 SEK.

Vilka typer av företag kan teckna lån hos Zmarta?
Företagslån genom Zmarta kan ansökas om av dig som har ett aktiebolag, kommanditbolag, enskild firma eller handelsbolag.

Vad avgör mitt företags ränta?
Det spelar inte någon roll vad för typ av företag du har. Utan det som gör skillnad och avgörs när din ränta och ditt lån bestäms är hur ekonomin ser ut i fitt företag, samt en värdering av er betalningsförmåga.

Företagslån genom Zmarta trots betalningsanmäkrning
Ifall ditt företag har betalningsanmärkningar men i övrigt en bra ekonomi, i så fall kan du ändå ansöka om ett företagslån genom Zmarta.

Zmarta arbetar med flera långivare och kreditinstitutet som är villiga att erbjuda företagslån till företag som har betalningsanmäkrningar, eller en borgensman med betalningsanmärkning.

Tar Zmarta flera kreditupplysningar?
Trots att Zmarta arbetar med flera olika låneförmedlare och kreditinstitut så tar Zmarta endast en kreditupplysning hos UC. Den delas sedan vidare med de låneförmedlare Zmarta arbetar med.