Låna pengar utan inkomst

Går det att låna pengar utan inkomst? Ja, under vissa omständigheter är det faktiskt möjligt att beviljas lån utan inkomst. Beroende på hur gammal du är eller den ekonomiska situation du är i kan det vara svårt att få låna pengar. Vi ska dock komma ihåg att ”vara svårt” och ”omöjligt” är långt ifrån samma sak.

Har du någon form av inkomst kan du ändå beviljas smslån. Vi hjälper dig hitta lösningen genom att tipsa om seriösa långivare som kan erbjuda dig lån utifrån dina förutsättningar.

Vi vill poängtera att även om vi berättar hur du kan göra för att bli beviljad lån när du inte har inkomst är vår inställning att du absolut bör avstå att ta ett lån om din ekonomi inte är sådan att du verkligen kan betala tillbaka lånet. Låna bara om det är absolut nödvändigt och du vet att du kan betala tillbaka lånet.

Låna bara om du vet att du kan betala tillbaka lånet

Att låna pengar är ett stort ansvar. Se därför till att bara låna pengar om du vet att du kan betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Förutom att du bryter ett överenskommet avtal mellan långivaren och dig kan du själv hamna i ännu mer ekonomiska svårigheter så som betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Att låna pengar när du inte har inkomst är något vi starkt råder dig till att låta bli. Låna ansvarfullt och tänk efter före innan du tar ett lån.

Att låna pengar när du inte har inkomst är något vi starkt råder dig till att låta bli. Låna ansvarfullt och tänk efter före innan du tar ett lån.

Låna pengar utan fast anställning

Det är relativt svårt att få ett vanligt privatlån om man saknar en fast anställning, men med sms lån är det en helt annan sak. Det finns knappt en smslångivare som kräver att låntagaren har en fast anställning. Det räcker med att du har ett vikariat, en projektanställning eller timanställning som sträcker sig över återbetalningstiden så får du låna.

Låna pengar när du lever på A-kassa

Det finns flera långivare som kan bevilja smslån trots att du bara lever på A-kassa. Din A-kassa bör emellertid stäcka sig över lånetiden och i vissa fall kanske du därför måste visa upp ett intyg som visar hur många dagar du har kvar på din A-kassa.

Låna pengar som student

Om du arbetar lite extra vid sidan av dina studier är det normalt inga problem att få ett sms lån, men det finns faktiskt en del långivare som kan bevilja sms lån även om du bara lever på studiemedel. Studiemedlet är ju den inkomst du lever på när du studerar även om du ska betala tillbaka på lånedelen längre fram i tiden.

Låna pengar helt utan inkomst

Om du helt saknar inkomst och vill låna pengar är det faktiskt inte helt kört. Om du hade en taxerad inkomst i din senaste deklaration är det förmodligen inga problem att få ett sms lån eftersom det är den inkomsten som anges i kreditupplysningen. Om långivare tar en mer omfattande kreditupplysning kan de emellertid se om du har en anställning i nuläget eller inte, men ibland bryr de sig inte ändå.

Om du inte hade en taxerad inkomst i din senaste deklaration kan du alltid ansöka om ett sms lån utan UC, det vill säga ett sms lån då långivaren inte tar en kreditupplysning. Ja, det finns faktiskt några sådana smslån.