Låneförmedlare

Vad är en låneförmedlare? En låneförmedlare har samarbeten med flera kreditbolag och banker, vilket gör det möjligt för dig som potentiell låntagare att få flera erbjudanden med enbart en låneansökan. Med sin roll som mellanhand mellan dig och långivarna kan låneförmedlaren agera opartiskt och förhandla fram de bästa lånevillkoren för just dig och din ekonomiska situation.

En kreditupplysning – flera erbjudanden

När du skickar in en låneansökan kommer låneförmedlaren att ta en kreditupplysning på dig. Detta för att få underlag för att göra en kreditkontroll. Därefter inhämtar låneförmedlaren erbjudanden från ett antal banker och kreditbolag. Dessa har en profil för sin långivning som matchar både dina önskemål om lån och din ekonomiska status. Eftersom det endast tas en kreditupplysning undviker du att få en mängd noteringar i UC:s register. Det kan vara bra ur kreditvärdighetssynpunkt. Grundprincipen är nämligen att ju fler kreditupplysningar du har, desto mer skeptiska blir potentiella långivare. Detta gäller speciellt om du har många förfrågningar som gäller låneansökningar.

Möjlighet till bättre lånevillkor

Låneförmedlare har som roll att förhandla fram låneerbjudanden till dig. Banker och andra långivare som samarbetar med låneförmedlaren vet att din ansökan kommer att skickas till flera aktörer. Där uppstår en tydlig konkurrenssituation och därför tävlar långivarna med varandra. Det gäller helt enkelt för långivarna att vässa sina erbjudanden för att få chansen att vinna dig som kund. Många gånger kan du bli erbjuden ett bättre lån (lägre ränta, lån med bättre villkor, med mera) om du vänder dig till en låneförmedlare än om du på egen hand sonderar utbudet av låneerbjudanden.

Låna tryggt med låneförmedlare

Om du aldrig har tagit ett privatlån tidigare och är osäker på till exempel hur du ska göra för att jämföra räntor och villkor, har du goda skäl att använda dig av en låneförmedlare. Låneförmedlaren lotsar dig rätt och hjälper dig att hitta det bästa lånet utifrån dina önskemål och förutsättningar. Det ger en trygghet. Dessutom sparar du tid genom att använda en låneförmedlare.