Froda

Froda har funnits sedan 2015 och startades med en vision om att förändra bankupplevelsen för företagare och entreprenörer genom att förenkla metoden för att investera i sitt företag.

Sedan 2015 har Froda hjälp fler än 15 000 företag med bland annat företagslån. Utöver att vara verksamma i Sverige finns även Froda i våra nordiska grannländer Danmark och Finland.

Digitaliserad bankupplevelse

Metoden de använder för att kunna erbjuda företagslån till ett bra pris är genom att digitalisera hela bankupplevelsen och på så vis spara tid, pengar och energi för dig som företagare eller entreprenör.

Froda är ett kreditinstitut som har flera investerare i bolaget som gjort sig stora namn på andra håll, några av dessa är Karl-Johan Persson (HM), Victor Jacobsson (Klarna) och Nicklas Storåkers (Avanza).

Lägst pris på företagslån genom Frodas prisgaranti

Froda har en lägst pris-garanti vilket betyder att Froda säger sig erbjuda ett minst lika lågt pris på ett företagslån som någon av deras konkurrenter. Så om du exempelvis under den senaste månaden tagit emot en offert på ett företagslån från en annan bank eller långivare så matchar Froda företagslånets kostnad.

Utöver att erbjuda prisgaranti så har Froda även något som heter “nöjdhetsgaranti”. Nöjdhetsgarantin innebär att om du inte är nöjd med ditt företagslån från Froda så kan du när som helst betala tillbaka lånet utan någon extra kostnad.

Mer information om företagslån från Froda

Ett av syftena med Froda är att de vill att du som driver ett litet företag ska kunna ta ett företagslån för att investera i din verksamhet som kan få företaget att växa. Och du har alltid själv möjlighet att välja under hur många månader du vill betala tillbaka företagslånet på.

Istället för vanligt förekommande månadsavgifter så drar Froda en mindre summa dagligen genom autogiro från ditt företagskonto. Kostnaden börjar dras två dygn efter det att företagslånet betalats ut till ditt företagskonto.

Det ska sägas att den dagliga kostnaden (istället för en månadskostnad) är uppskattat från kunder som tar betalt med kortbetalningar. Det gör att företagets dagskassa inte påverkas så mycket och det känns lite lättare att en stor kostnad inte dras varje månad. Men Froda är öppna för att ha en diskussion för att hitta en återbetalningsmodell som passar dig och ditt företag.

Frågor och svar om Froda

Hur mycket lånar Froda ut?
Från Froda så kan du låna från 10 000 SEK upp till 2 000 000 SEK. Baserat på deras egen data så beviljar de vanligtvis ett företagslån på en summa som är i paritet med företagets månadsomsättning.

Det kan också vara så att du får låna en högre eller lägre summa beroende på hur företagets försäljning går och hur ert företags kreditvärdighet är.

Tar Froda någon kreditupplysning hos UC?
Froda är en av få långivare som faktiskt inte tar någon kreditupplysning hos UC. Men som ett komplement till företagets transaktionshistorik så tar Froda en kreditupplysning på företaget.

Det innebär alltså att Froda inte tar en kreditupplysning på personen bakom ansökan om företagslånet, på så vis påverkas inte någon personlig kreditvärdighet. Således är kreditupplysningen baserat på företaget och företagets betalningsförmåga.

Måste jag ha affärsplan för att ansöka om företagslån genom Froda?
För att ansöka om företagslån genom Froda så behöver du inte ha någon affärsplan eller övriga dokument.

Frodas bedömning sker utefter ditt företags historik och hur möjligheten att betala tillbaka lånet ser ut.

Hur snabbt får jag företagslån från Froda?
En ansökan om företagslån från Froda sker på bara några minuter. Du ansöker enkelt på Frodas webbplats och allt som behövs är en traditionell bankdosa eller det mer moderna BankID.

När Froda sedan gjort en kreditbedömning på ditt företag så får du inom kort en offert på ett företagslån. Om du sen väljer att godkänna förslaget så betalas pengarna ut på direkten och de finns på ditt företags konto senast dygnet efter.