Låna pengar snabbt

Vanligast är det endast smslångivare som sätter in pengar direkt till bankkontot. Därför måste du ta ett smslån om du vill få ditt lån beviljat och utbetalt direkt. Det betyder att du behöver ta ett smslån, även kallat mikrolån eller snabblån, om du vill ha pengarna direkt till ditt konto.

När du behöver låna pengar snabbt

Leta upp en långivare som erbjuder smslån och som använder sig av samma bank som du har bankkonto hos. Anledningen till det är att direktutbetalningar endast kan göras inom en och samma bank. Vill du ha pengar snabbt till ditt konto behöver du hitta långivare som samarbetar den bank där du har ditt bankkonto. Det är extra viktigt när du behöver låna pengar med utbetalning på kvällen eller helger.

Välj rätt långivare utifrån den bank du har

De fem banker som flest långivare samarbetar med är Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Swedbank. Flera av smslångivarna använder sig av fler än en bank så förhoppningsvis ska du kunna hitta en långivare som passar dig och de förutsättningar du har. Som sagt var, kolla vilka långivare som använder den bank du har för att vara säker på att pengarna överförs direkt.

Kontrollera långivarens öppettider

När du hittat långivare som kan betala ut lån direkt till din bank bör du kontrollera långivarens öppettider. Låneutbetalningar görs inte automatiskt utan pengar betalas ut manuellt. Det betyder att det måste finnas en person på plats för att det ska kunna ske. Många av de långivare som erbjuder smslån och snabblån har generösa öppettider, från tidigt på morgonen till sent på kvällen och ibland har de öppet även lördag och söndag.

Sammanfattning

För snabbast utbetalning rekommenderas att du väljer en långivare som kan erbjuda dig att låna pengar med utbetalning direkt till ditt bankkonto.

Viktigt att tänka på innan du lånar pengar snabbt

Behöver du verkligen låna pengar? Behöver du verkligen pengarna NU? Finns det möjlighet att avvakta, gör det!