Företagslån för småföretag

Finns det företagslån för småföretag?

Bland de långivare som billiga-lan.com jämför så finns det ytterst få begräsningar som gör att du inte skulle kunna ta ett företagslån om ditt företag klassas som ett “småföretag”. Många långivare vill hjälpa företag i alla storlekar och oavsett om det handlar om att hjälpa till med finansiering till nya anställda eller att företaget ska ha rätt förutsättningar att utvecklas.

Det som avgör huruvida du kan ansöka om ett företagslån är istället aspekter kring ditt företags ekonomi. Det är snarare det som långivarna tittar på snarare än om ditt företag är ett småföretag eller större bolag. Varför långivarna tittar på er ekonomi är för att kunna avgöra ditt företags betalningsförmåga, vilket i sin tur avgör villkoren för ditt potentiella företagslån. Och företagets ekonomi behöver ju självklart inte hänga samman med antalet anställda.

Så svaret på frågan är: Ja, det finns flertalet långivare som erbjuder företagslån till småföretag.

Att ansöka om företagslån för småföretag

Ett småföretag består ofta av ett företag som har färre än 49 anställda, så spannet är ganska brett. Och det kan vara värt att ha i åtanke att det krävs en borgensman som blir ansvarig om det är så att ditt företag ej har möjlighet att återbetala företagslånet. Borgensmannen ska och har oftast en ledande roll inom företaget så som VD eller styrelsemedlem.

Tänk på kreditupplysning inför ett företagslån till ditt småföretag

Flera, men inte alla långivare som du kan jämföra här, tar en kreditupplysning genom UC när du ansöker om ett företagslån till ditt småföretag. Kreditupplysningen görs för att företaget ska ta fram en kreditvärdighet hos dig som borgensman eller ditt företag för att avgöra möjligheterna för dig att betala tillbaka företagslånet. Och tas flera kreditupplysning hos UC så kan din eller företagets kreditvärdighet påverkas negativt.

Det positiva är att det numera finns flera långivare som erbjuder företagslån helt utan att göra en kreditupplysning, exempel på långivare som inte tar UC är bland annat företaget Froda.

Men vanligt är också att de flesta låneförmedlare enbart tar en kreditupplysning hos UC innan de har möjlighet att erbjuda dig företagslån från en mängd långivare. Så om du exempelvis söker företagslån från företag som Lendo eller Zmarta så gör du en ansökan, de i sin tur samarbetar med flera långivare, så de skickar vidare den information de får genom UC och låter långivarna ta sina beslut baserat på i detta fall Lendo eller Zmartas kreditkoll.