Låna pengar utan UC

Att låna pengar utan UC (Upplysningscentralen) och smslån utan UC är populära begrepp som man ofta hör talas om. I denna artikel går vi igenom vad de står för och vad du bör tänka på i samband med lån utan UC.

Låna pengar utan UC – vad innebär det?

På denna sida förklarar vi vad det egentligen betyder att ta ett smslån utan UC.

Vad är UC?

En kreditupplysning är en kreditkontroll där kreditupplysningsföretaget kontrollerar uppgifter om en privatpersons personliga ekonomi och befordrar uppgifterna vidare till den som beställde upplysningen (i detta fall långivaren).

Det är bra att låna pengar från kreditgivare som inte tar UC. Har du för många UC-förfrågningar på dig så kan storbankerna bli tveksamma på din kreditvärdighet vilket kan medföra att du kan få svårt att ta bolån eller abonnemang. Som tur är så finns det andra kreditupplysningsföretag än UC, vilket innebär att du slipper få sämre kreditvärdighet. Välj en av våra snabblångivare för lån utan UC.

Kolla din egen kreditvärdighet

Solventia erbjuder en enkel och snabb tjänst. Du kan beställa en kreditupplysning på dig själv. Upplysningen syns inte hos UC. Du får en detaljerad kreditupplysning på hemsidan och vi skickar även en förenklad kreditupplysning till dig via SMS.

Har du en betalningsanmärkning? När går den ut? Snabb kreditupplysning hos Solventia. Du får svar inom 30 sekunder. Läs mer och beställ en kreditupplysning på dig själv via Solventias webbplats.

Information om UC AB

UC AB är Sveriges största kreditupplysningsföretag, som sedan sin start 1977 under namnet Upplysningscentralen, tillhandahållit kreditupplysningar, kreditbevakning och beslutsunderlag för kreditbedömningar i Sverige. Numera har UC även internationella kreditupplysningar.

Under åren har UC utvecklats och UC AB är moderbolag i UC-koncernen i vilken ingår bland annat UC allabolag AB (allabolag.se), samägt med grundarnas bolag Aktiebolaget Tjugofyra SE, UC Affärsfakta AB, UC Marknadsinformation AB, UC Bostadsvärdering AB och UC Ekonomipublikationer.

Koncernen levererar tjänster inom affärsinformation och marknadsbearbetning för både konsument- och företagsmarknaderna. UC har omkring 300 medarbetare på huvudkontoret i Stockholm och på säljkontoren i Göteborg och Malmö. UC ägs idag huvudsakligen av storbankerna NordeaSEBHandelsbankenSwedbank, samt även Danske Bank och Länsförsäkringar Bank.