Ta lån på helgen

Visst kan det någon gång hända att det är nödvändigt att låna pengar även på en helg. Du kanske tror att det inte går, men det finns möjlighet att göra det. Du kan inte få ett större privatlån utbetalt på helgen, men det finns långivare som kan erbjuda dig tjänsten att få ett sms lån med utbetalning på en helg. För att det ska fungera och du ska få pengarna överförda till ditt bankkonto, behöver vissa förutsättningar uppfyllas. Läs vidare så förklarar vi mer ingående vad du behöver tänka på.

Utbetalning på helgen – så gör du

Bemannad kundservice under helgen

Eftersom alla låneutbetalningar görs manuellt behöver du ta reda på vilka långivare som har bemannad kundservice under helgen. Information om detta finner du på respektive smslångivares sida hos oss på Låna sånt, eller på deras egen hemsida.

Direktutbetalning och använda samma bank som du

Ta reda på vilka långivare som erbjuder direkt utbetalning. Det är en förutsättning för att det ska fungera med snabb utbetalning av pengarna.

Du behöver även ta reda på vilka banker som långivaren använder sig av. Långivaren behöver använda sig av samma bank som du för att en direktöverföring till ditt bankkonto ska kunna göras. Transaktioner av pengar mellan olika banker enbart sker när bankerna har öppet. Det innebär att om du och långivaren inte använder samma bank får du inte pengarna förrän efter helgen. Behöver du snabbt pengar på ditt konto behöver du välja en långivare som använder samma bank där du har ditt bankkonto.

Vanligtvis använder smslångivare som erbjuder lån med helgutbetalning någon – eller ibland några – av följande banker:

  • Nordea
  • Handelsbanken
  • Danske Bank
  • Swedbank
  • SEB

Ansök om smslån i god tid

Oavsett om det är vardag, kväll eller helg ansöker du om sms lån på samma sätt. Följ instruktionerna på långivarens hemsida. Vanligtvis brukar det vara enkelt och smidigt att ansöka, med tydliga instruktioner och information.

Se till att ansöka i tid. Skickar du in din ansökan när kundservice håller på att stänga eller redan har stängt måste du vänta på utbetalningen till nästa dag de har öppet.

Raka vägen till rätt lån för dig

Eftersom vi på Låna sunt vill erbjuda dig en smidig väg till det lån som passar dig har vi sammanställt långivare som gör helgutbetalning av smslån.

Viktigt att tänka på innan du tar lån på helgen

Tänk igenom före – Undvik impulslån

Nog kan det ibland vara lockande att låna några extra hundralappar eller kanske till och med tusenlappar. Allra helst om man är ute och shoppar på helgen och rätt pryl dyker upp och ens egna pengar inte räcker till. Vi höjer ett stort varnande finger och uppmanar dig till att låta bli.

Stanna upp. Tänk efter och vänta med att köpa till dess du har fått lön. Om du väntar en stund kanske det visar sig att att du inte längre är intresserad av prylen och då har du ju till och med lyckats undvika ett impulsköp. Dessutom slipper du betala ränta för ett lån till något som du egentligen inte ville ha eller behövde just då.

Big no no – spela med lånade pengar – Gör INTE det

Är du en spelare som ibland spenderar dygnets timmar med att hänga på nätcasinon, betting- eller pokersajter? Tyvärr är det många gamblers som frestas att låna pengar för att vinna tillbaka de pengar som nyss förlorats. Alltför ofta går det inte och du sitter med både förlorade pengar och en skuld på lånade pengar. Använd enbart dina egna pengar och har du spelat bort det du har är det verkligen hög tid att lägga ner. Försök inte vinna tillbaka pengarna.

Bland det värsta – låna pengar till krogrundan

Det finns de som säger att där spriten går in går förståndet ut. Låna inte pengar på helgen för att sätta guldkant på krogrundan. Det kan bli en väldigt bitter karamell att suga på när lånet ska betalas och du faktiskt betalar ränta på de drinkar du druckit eller bjudit på. Tänk efter och låna aldrig pengar när du är påverkad.

När det kan vara ok att ta ett helglån

Om du exempelvis tittat på en kyl och frys som du har bestämt dig för att köpa nästa gång du får lön. I ett annonsblad från den lokala vitvaruhandlaren finns just dessa två produkter med till ett mycket rabatterat pris och att erbjudandet bara gäller under helgen. Genom att köpa produkterna nu istället för att vänta till löneutbetalning kan du spara flera tusenlappar. Det kan vara ett vettigt skäl till att låna pengar på helgen när du sedan tidigare vet vad du tänkt köpa och att du betalar tillbaka så snart lönen kommer.